img { max-width: 560px; width: expression(this.width > 560 ? 560: true); }

27 Haziran 2014 Cuma

Houston'da bir cuma namazı

Bizdeki gibi her köşe başında cami, sürekli duyduğunuz ezan veya minare manzaraları yok tabi burada. İnternetten arayıp bulmanız gerekiyor öncelikle.





Biz de geldiğimizden beri her hafta değişik bir cami deniyoruz bakalım. Genelde zencilerin ağırlıkta olduğu camilerde henüz çok yoğun kalabalıklar rastlamadım. Ama dindar insanların, ve müslümanların oluşturduğu olumlu bir hava var. Bir kaç tane ElKaide militanı tipli arkadaşımızı saymazsak genelde barışçıl bir cemaat diyebiliriz.


Ben de az sayıdaki beyazlardan olarak yerimi alıp, hutbemi dinlemeye başlıyorum. İngilizce hutbe de dinlemiş oluyoruz tabi. Biraz sanki kilise vaazlarından etkilenme var gibi. Ama bizdeki hutbelerin monotonluğundan uzak, daha etkileyici ve daha güçlü hitap var diyebilirim. Zaman zaman celallenen imam efendi arada cemaate fırçayı kaymıyor değil. Diyorum bizim oflu imama bağlamasa bari. İmam zenci ise hafif rapper moduna da geçiyor zaman zaman.


Bayanların da yoğun katılım gösterdiği cuma namazı, uzun süren bir hutbenin ardından kılınan namazla son buluyor. Biz de çıkıp yolumuza devam ediyoruz. Allah kabul etsin.