img { max-width: 560px; width: expression(this.width > 560 ? 560: true); }

10 Ocak 2011 Pazartesi

Fethiye, Part 3: Hisarönü ve Gece Hayatı

Fethiye dediğimiz zaman, Fethiye’yi üç kısıma ayırmak lazım aslında. Birincisi Fethiye’nin merkezi, ki Liman da burdadır. Diğeri Ölüdeniz denen doğa harikası yer, 1.kısımda bahsetmiştik uzun uzun. Üçüncüsüde Fethiye ve Ölüdeniz’in arasında yer alan, gece hayatının ve bolca konaklama imkanının yer aldığı küçük bir barlar kasabası görünümündeki Hisarönü..


Hisarönü, görüldüğü gibi bir barlar kasabası gibi. İrili ufaklı barların olduğu bir barlar caddesi düşünün. Genelde çalışanlar gayet sıcaklar ve aynı zamanda profesyoneller de diyebiliriz. Hepsi biraz fark yaratmaya çalışıyorlar, rekabet çok ve müşteri az. Müşteri demişken, Fethiye’nin müşterisi İngilizdir ve yaşlıdırlar, o yüzden Fethiye sanki küçük bir ingiliz kasabası gibi aynı zamanda. Zaten ingilizlere ev ve arsa satan emlakçılara da rastlamak mümkün bolca. Biraz vatan toprağı satmak gibi geliyor ilk başta ama orda ev alanların aslında Türkiye aşığı ingilizler olduklarını düşünürsek aslında o kadar da kötü bir şey değil.



Sonuçta, turist profilinin "ingiliz" ve "yaşlı" oluşu, Fethiye'nin de sosyal ve eğlence yapısını şekillendirmiş. Çılgın diskolar yerine daha "aile" yerleri görebilirsiniz. Lezzetli yemek çeşitleri, hem denizden sonra hem de akşam gezmelerinden önce bambaşka bir zevk tabi. Kötü bir yemek bulmak imkansız gibi. Her damak zevkine hitap edebilecek yerler olduğu gibi kalite de oldukça tatmin edici.

Fotoğraflarda da görebileceğiniz bu ferah ve dinlendirici mekanlarda yemeğinizi yiyip biranızı yudumlamak Fethiye'nin size sunabileceği önemi bir kefiy ve birçok yaşlı ingiliz turistin de beklentisi bu aslında.. Hele bir de Dünya Kupası gibi futbol izleyebileceği birşeyler varsa dadından yenmez.



Yıllardır değişmeyen bu yaşlı ingiliz turistlerin yanında, onların peşinden sürüklenmiş isyankar ve gotik giyim tarzına sahip torunlarını görebilirsiniz. Bu gotik gençlik, büyük ihtimal, daha çok bu turistlerin torunları. Hem torunlarıyla zaman geçirme fırsatı olmuş oluyor böyle bir tatil, hem de çocukların anne babaları da ingiltere'de çocuklardan uzak nefes almış oluyorlar biraz. Karşılıklı bir çıkar ortaklığı var gibi. Tabi işin bir de çocuklar kısmi var, onlar bu durumdan pek memnun değiller gibiler.. Sonuçta 13-14 yaşlarındaki bu çocuklar ergen arkadaşlarıyla azabilecekleri biryere gitmek varken böyle huzurlu mekanlara sürüklenince iyice isyan bayrağını çekip bunalıma giriyorlar. Gotik tarzlarını ve ailelerine karşı olan tepkisel duruşlarını da düşününce ortaya enterasan bir durum çıkıyor. Eğlenen yaşlı ingilizer ve onların peşinden sürüklenen bunalımlı ingiliz ergenler..

Biraz da alışveriş ve hediyelik eşya tabi. İncik boncuk, hatıra eşyaları aklınıza ne gelirse bulabilirsiniz Hisarönünde. Fiyatlar da gayet makul, yolunuz düşerse 3-5 bişeler alın, yazık ordaki esnafta iş yapsın biraz.. Ekonomiye para kazandır ey turist..!


Gece tabi iyice hareketleniyor Hisarönü sokakları. Akşamları eğlencem, içecem biraz da hoplayıp zıplıycam diyorsanız Hisarönündeki bolca bulunan küçük Hotellerde kalmak en mantıklısı, hem barlara yürüyerek gidilebilir hem de dönüş kolay olur. Ben önceden reservasyon yapmadan gidip orda hem odalara kendim bakarak hem de pazarlık yaparak bir yer bulmaya çalışıyorum (sezon ortasında giderseniz ama yer bulamayabilirsiniz). Çok sezon ortası değilse uygun fiyata güzel bir oda bulunabiliyor.


Akşam üzeri hareketlenen bu caddelerde gezmek, orda burda iki tek atmak birşeyler atıştırmak Hisarönü'nün gece eğlencesi. Etrafın genelde ingiliz olması da sizi ayrı bir dünyaya sürüklüyor. Bu arada ingilizler oldukça geyiktirler, hele de biraz içkililerse.. Denk getirirseniz çekinmeden muhabbete dalabilirsiniz, eğleneceğinize garanti verebiliriz.



Hernekadar Fethiye için "aile yeri, çılgın diskolardan ziyade nezih mekanlar var" dediysek de hoplayıp zıplayabileceğiniz yerler de mevcut. Malum bu yukarda bahsettiğimiz gotik gençlerin de eğlenebilecekleri biryerlerin olması lazım.

Özellikle gece 12'den sonra mekanların iç kısımları diskoya dönüyor. Burdaki müzikler çok kötü bu arada. Turistlerin genelde yaşlı olması zaten 70'lerin disko müziklerini ağırlıklı yapıyor. Adamlar Boney M ile kendilerinden geçiyorlar tabi. Arada gotik gençlere yönelik daha modern şeyler de çalınınca tam bir karman çorman bir hal alıyor.. Bu anlamda Hisarönünde güzel bir disko eksikliği var. Hatta öyle bir yer de açıldı bu yıl (ismini hatırlayamadım, special private gibi bişeydi sanırım) ama o turist profiliyle öyle bir yerin iş yapması zor gibi Fethiye'de..

Kafanız karışmasın, gece çıkıp hoplayıp zıplamak isteyenler için yeterli imkanlar mevcut..



Bu arada görünüş olarak da çok güzel bir cadde. Barların dekorlarının ve neon ışıklarının bir uyumu var, sanki tüm sokak bir konsept içinde dizayn edilmiş gibi. Bu sokakta sadece yürüyüş yapmak bile çok zevkli, en azından ben çok sevdim.

Hiç yorum yok: