img { max-width: 560px; width: expression(this.width > 560 ? 560: true); }

9 Temmuz 2009 Perşembe

Sıcak ve Futbol

Sıcak, hem de çok sıcak. Libya’da şu anda hava sıcaklığı sanırım güneşte 45 derece gölgede 65 derece. Açık havada insan kendisini sanki küçülmüşte mikrodalga bir fırının içine girmiş gibi hissediyor. Ve bu havada bir çılgınlık yapıp halısahada maç yaptık. Nasıl olsa akşam maç, serin olur diye düşündük ama maçın 3. dakikasında takımın yarısı kalp krizi geçirmeye başladı. Kalp krizi geçiren arkadaşları belki top bunlara çarpar da golü engellerler düşüncesiyle kalenin önüne yatırdık, arada sırada da kalp masajı yaparak hayatta kalmalarına yardımcı olduk. Maçın belli bölümlerini hatırlamıyorum bile ki rivayete göre bir tane gol bile atmışım. Hayatımda yaptığım büyük çılgınlıklardandı biriydi sanırım...


Ağustos ortasında lige başlıyacak takımlara tavsiyem, maçtan önce teknik direktörler veya futbolcular aralarında anlaşşınlar, maçın ilk 70 dakikası paslaşma şeklinde geçsin, son 20 dakika normal maç oynansın. Futbolcu sağlığı herşeyden önce gelir, Manisaspor’lu Meduna’nın yaşadıkları daha dün gibi aklımızda..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

turkcell super lıgde bu szon saygıdeger abılerım ılk maclarda ozellıkle nedense 45 dakıkalık perıyotların ortalarında 23 .dakıka cıvarları su molası verıldı ...sıvasta da verıldı mola kayserıdede ıst da da ..:)...lıbyada sız de vereydınız molanızı ...emınım bıseye yaramzdı ...gecmıs olsun cok ..

Adsız dedi ki...

Gerci bu macta bizim icin sicaktan daha tehlikeli bir faktor vardi; Maci kaybetmek uzere oldugunu algilamis ve bundan dolayi hirslanmis "Sayko Mete", tabikii.