img { max-width: 560px; width: expression(this.width > 560 ? 560: true); }

13 Aralık 2010 Pazartesi

Ankara'da ilk Kar


Ankara’ya geleli 6 aydan fazla oldu ama Ankara’yla ilgili bir post yazamamışız henüz. Yılın yağan ilk karı nedeniyle ilk Ankara postumuzu da atalım dedik.

Cuma akşamı başlayan kar Ankara’yı bembeyaz bir hale soktu. Gotham City vari griliği biraz olsun aydınlanmış oldu Ankara’nın. Sanırım bir süre böyle karla yaşayacağız, yapcak birşey yok Ankara demek karlı kış demek zaten.. Ayrıca kuru ayaz, donan kaldırımlar, kaşkol, bere, eldiven, titremek, pembeleşen burun ve dışarda lapa lapa kar yağarken evde film izlemek demek.


Libya çöllerinden buralara daha yeni geldiğimiz için, tabi bünye alışık değil kış şartlarına, nasıl olduysa artık 20 derecenin altında burnu akan bir insan olmuşuz. En son 3 yıl önce Rusya’da bırakmıştık kış iklimini.. Ama adapte olmak çok zor olmadı, hemen hatırladık kış soğuklarını, nede olsa yıllarımız geçti daha önce bu şehirde..


İşte karlı Ankara. Ankara'yı hep böyle hatırlamak lazım. Kar olmasa bile o dondurucu kuru soğuk hep vardır tabi.

Ankara'nın Dikmeni, Bir daha gelirsem sev beni :)

Kızılay'ı hep sevmişimdir. Ankara'nın tek düzensiz ve Ankara'ya benzemeyen yeri belki de. Yazın bu bölge şantiye alanı gibiydi, her yerde çalışmalar kazılar felan filan. Bitince şu aşağıdaki fotoğraf gibi oldu işte. Aslında çok da bir fark yok gibi, şu gördüğünüz direkleri dikmişler o kadar, sanırım altyapı felan da yenilendi ama biz göremiyoruz tabi. Muhtemelen belediye'ye yakın (!) bir çok firma iyi ekmek yemiştir bu işten.. Ama fena da olmamış, biraz daha iyi..


Ankara postları devam edecek...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Devam takıpteyız.