img { max-width: 560px; width: expression(this.width > 560 ? 560: true); }

6 Aralık 2010 Pazartesi

World Cup

Önümüzdeki 12 yılın Dünya Kupası programı sırasıyla şu şekilde belli olmuş ;

2014 : Brezilya (bu zaten belliydi)
2018 : Rusya
2022 : Katar



Eğer bir dünya kupası görmek istiyorsanız, bu iş için en mantıklısı sanırım Brezilya olacaktır.

Rusya'da ciddi organizasyon sıkıntıları bekliyorum, ayrıca çok pahalı olacaktır. Şu anda bile otellerde yer bulmak çok zor ve özellikle Moskova'da Otel fiyatları çok rahat 500 usd'ların üzerine çıkabiliyor. Bunun dışında şehir içi ve şehirlerarası ulaşım, güvenlik ve genel pahalılık diğer yaşanması muhtemel problemler olacak gibi. Ama en yakın yer olması açısından gene biraz avantajlı Rusya, en azından Soçi'de oynanacak maçlara günübirlik bile gidilebilir. Bu arada aklıma gelmişken, şu Rusya ile Vize kalktı haberi henüz hayata geçmedi. Hala Rusya vizesiz gelenleri kabul etmiyor, anlaşma yalan olmuş olabilir, ya da ertelenmiş..

Katar'a gelirsek, ülke çok küçük olduğundan herşey içice olacak gibi. Muhtemelen çok modern stadlar yapılacak (Güney Afrika stadlarının son anda yetişmesinden dolayı sanırım 12 yıl önceden karar vermiş olabilirler) ve bu stadlar turnuvadan sonra boş kalacaklardır. Ama ülkenin küçük olması, gezilecek bir yerin, yaşanacak bir kültürün olmaması gibi birçok sebep çok cazip kılmıyor Katar'ı. Yani maç izlemek dışında yapılacak hiçbirşey yok, belki 1-2 maçlığına bir kaç günlük gidilebilir.

Ama Brezilya öyle mi ? Git 1 ay yerinde takip et. Gezilecek yerse gezilecek yer, kültürse kültür, Futbolsa futbol.. Uçak parası biraz masraflı olabilir, onu da artık önümüzdeki yıldan itibaren biriktireceğimiz millerle aradan çıkartabiliriz..

Hiç yorum yok: