img { max-width: 560px; width: expression(this.width > 560 ? 560: true); }

29 Aralık 2010 Çarşamba

Bir dil bir insan

Yabancı dil bilmek çocuk bakmak gibidir.. Çocuğu yaptıktan sonra başlar işiniz, ben yaptım tamam diyemezsiniz.. Sürekli beslemeniz bakmanız ve büyütmeniz gerekir. Eğer unutursanız çocuk tek başına ayakta kalamaz, Allah korusun kaybolur gider.. Ne zaman kendi ayaklarının üzerinde duracak yaşa gelir, o zaman kendi başına bırakabilirsiniz...

Dil de böyledir işte.. Bir defa öğrendim tamam hayatımın sonuna kadar benimle gelcek diyemezsiniz.. Hele de anadil seviyesine yaklaştıramadıysanız hemen unutursunuz, ilk fırsatta kaçar gider.. O yüzden, çocuk besler gibi sürekli beslemeniz ilgilenmeniz gerekir.. Yoksa unutur gidersiniz..

Bugün size tanıtacağım site dil öğrenmek için, veya bildiğiniz bir dili hatırlamak veya geliştirmek için kullanabileceğiniz çok güzel bir site.. livemocha.com .. dinleyebiliyorsunuz, okuyorsunuz, konuşuyorsunuz, yazıyorsunuz, başkaları sizin çalışmalarınızı düzeltiyor siz de isterseniz başkalarının.. Eğlenceli..





Bir dil bir insan demişler evet.. Ama nerde çokluk orda b.klukta demişler.. Eğer bildiğiniz dil sayısı 3-4'ü geçmeye başladıysa, işte o zaman geçmiş olsun.. Evde ordan oraya koşturup ortalığı yıkan yaramaz çocuklar gibi beyninizin altını üstüne getiriyorlar.. Beyinden duman çıkmaya başlıyor. Hangi kelimenin hangi dilde olduğunu karıştırmaya başlıyorsunuz... O yüzden, siz siz olun bir dili tam oturtmadan ikinci bir dile girişmeyin..

Hiç yorum yok: