img { max-width: 560px; width: expression(this.width > 560 ? 560: true); }

1 Aralık 2010 Çarşamba

Karadağ (Montenegro)


Bosna Hersek'le başlayıp Hırvatistan'la devam eden, elimizde fotoğraf makinesi Japon turist gibi ortalıkta dolaştığımız gezimizin son durağı da Karadağ'dı, yabancıların söylediği şekliyle MonteNegro.


Karadağ küçük bir ülke, kendi para birimleri bile yok, Euro kullanıyorlar. Başkentleri Podgorica. Budva denen küçük bir sahil kasabaları var, gece hayatı özellikle meşhur olmaya başlamış ve muhtemelen yakın zamanda ismini daha da çok duyacağız buranın. Karadağ buraya yatırım yapıp buraya bir gece hayatı ve kumar turizmi yerleştirmeye çalışıyor. Bu konuda bayaa projeler var gibi, sanırım küçük bir Monte Carlo gibi olacaklar, ya da olmak istiyorlar.


Tabi biz gittiğimizde artık Kasım ayının sonları olduğu için pek bir gece hayatı göremedik, sanırım yazın çok canlı oluyormuş.


Budva dışında görülmesi gereken diğer bir yer ise Kotor. Kotor'da Budva'ya yaklaşık yarım saat mesafede, dağların eteğinde, denizin kıyısında müthiş güzel orta çağdan kalma tarihi bir yer. Gezi boyunca sürekli bizi takip eden dar sokaklar, ortaçağ mimarisinin günümüze taşınması burda zirve yapıyor. Öyleki, nereye baksanız bir fotoğraf karesi, hatta bir tablo görüyorsunuz. Belki benim nacizane fotoğraflarım bu duyguyu yeterince veremiyor ama fotoğraf meraklılarına tavsiye edebileceğim bir yer kesinlikle..



Fotoğrafa meraklı olmasanız bile her yeri çekmek istiyorsunuz, çünkü söylediğim gibi her yer bir fotoğraf karesi. Umarım beğenirsiniz fotoğrafları, wallpaper olarak da güzel duruyorlar, tavsiye edebilirim bu arada, fotoğrafların üzerine tıklarsanız gerçek boyutlarıyla bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.



Kumarhaneler de mevcut bolca. Yukarıda söylediğim gibi aynı zamanda kumarhane cenneti haline de getirmek istiyorlar bölgeyi. Biz de tabi hemen kaptırdık kendimizi kumara, neyse çok kaybetmeden kendimizi durdurabildik. Sonuç, kumar kötüdür.


Burası da Dubrovnik gibi yazın ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Hem deniz, hem gece hayatı olarak yazın çok daha neşeli olacağı kesin. Ayrıca dalış meraklıları için, güzel dalış noktaları olduğunu da hemen belirtelim.


Kotor ve Budva bayram tatili gezimizin son durağı olmuş oldu. Burdan da memlekete doğru yola çıktık. Ve rutin hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz, başka başka tatil ve gezme hayalleriyle...

Hiç yorum yok: