img { max-width: 560px; width: expression(this.width > 560 ? 560: true); }

14 Haziran 2009 Pazar

Endonezya Tatili Part 3 - Gili Trawangan

Biliyorum baydı artık Bali tatili muhabbeti... Bu son kısmı da yazıp bitiriyorum.. Tatilin Bali kısmından sonra önce 15 dakikalık bir uçak yolculuğuyla Lombok’a (botla da gidilebiliyor, zaten Lombok’tan Bali gözüküyor) ordan da botla Gili Trawangan adasına (aşağıdaki resimdeki ada) geçtik.. Sanırım tatilin en güzel kısmı da bu Gili Trawangan’daki kısmıydı..




Lombok adası bugün Bali kadar duyulmuş olmasada yatırımlar yapılıyor ve yakın gelecekte ismi Bali ile beraber anılmaya başlayacaktır. Bu Lombok adasının hemen yanında üç tane küçük Gili adaları var. Sırasıyla Gili Air, Gili Mena ve Gili Trawangan. Bu adaların hepsi etrafları yürüyerek 2 saatte gezilebilen, içlerinde araba bulunmayan, medeniyetten uzak güzel tatil adacıkları. Bunların en meşhurları Gili Trawangan. Aslında diğer ikisinde pek birşey yok.

Gili Trawangan söylediğim gibi küçük bir ada. Ulaşım bisikletle veya at arabalarıyla sağlanıyor ama ulaşılacak bir yerde pek yok, her yer yürüme mesafesinde. Bana bizdeki Olimpos’u anımsattı biraz. Medeniyetten uzak oluşu, insanların salaşlığı ve doğallığı benziyor. İnsan profili olarak da bizim Olimpos’taki insan profilinin daha çok Avrupa’lı ve Avustralya’lı muhadilleri diyebiliriz.. Bohem Bohem tipler var yani.. Yerel halk az olmakla beraber onların da çoğu kendilerini Bob Marley zannediyorlar, tüm gün ot çekip satranç oynuyorlar.





Güzel oteller bulunmakla beraber, pek lüks oldukları söylenemez. Hani lüks otel beklentiniz varsa pek size göre bir yer diyemem. Ama bir kaç tane dışardan bakınca lüks gözüken yerler var. Güzel restoranlar da mevcut. Her gün farklı bir yerde yedik ve hepsinden ayrı keyif aldım diyebilirim. Yani bu yemek kötü diyebileceğim bir yemek görmedim. Özellikle balık ağırlıklı yemekler olmakla beraber, değişik şeyler de var.

Doğa olarak da nefis güzellikteki plajları, SCUBA dalış yerleri (ki çok güzel bunlar, küçük köpek balıklarından deniz kaplumbağalarına kadar bir çok balık görebilirsiniz.) ve surf var.. Akşamları ise partiler, publar ve canlı reggea müzikleriyle eğlenebilirsinz. Bunlardan keyif almıyorsanız sıkılmanız garanti.. Çünkü başka bir şey yok.


Ayrıca gel gitler (21 haziran’a yakın bir tarihte giderseniz bu gelgitlerin farkı en fazla olduğu dönemi yakalamış olursunuz), gün doğumları ve gün batımları da adanın diğer keyifli anları..
Bu arada çok satılık arsa var, ama satın almak için yerel biriyle evlenmeniz lazım.. (bunun da tek istisnası 55 yaşın üzerindeki Hollanda’lılar.. Bunlar emeklilik vizesi alıp, arsa alıp buraya yerleşebiliyorlar. Özellikle Lombok’ta bir kaç tane Hollanda’lı köyü mevcutmuş) Ama ben söylim ilerde değerlenir buralar, alırsanız ilerde torunlar çok dua eder size..
Bir de Magic Mushroom diye bir içkileri var. Hani gidilmişken içilebilir tabi de, içinde ne olduğunu bilmediğiniz şeyleri içmeyin derim ben yinede..







Neyse, Endonezya’da bitti.. Aradan çıkartmış ve arşivdeki yerine koymuş olduk.. Sırada bakalım neresi var..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel yerlerrr .

sorması ayıptır kaça patladı.?

Muratonovic dedi ki...

İşin en pahalı kısmı uçak.. Biz Libya'dan gittik, toplamda 1,800 tl diyebilirim uçak masrafı için, ki tatilin kalan kısmı o kadar tutmadı.. Türkiye'den ne kadar tutar uçak bilmiyorum araştırmak lazım..

Endonezya'ya gelince Türkiye'den pahalı değil.. İki kişilik bir Otel odasını 50 dolara da tutabilirsiniz 300 dolara da bulabilirsiniz.. Size bağlı.. Onun dışındaki şeyler, yemek olsun hediyelik eşya olsun diğer günlük turlar olsun makul fiyatlar genelde..

Ama tekrar altını çiziyim, bu tip seyehatlerin uçak parası dışındaki masrafları sizin harcamalarınıza göre çok farkedebilir.. Ucuza da getirebilirsiniz, pahalıya da gelebilir..

Adsız dedi ki...

cok güzel bir yazi olmus. Ayni tarihlerde ben de Jakarta,lombok ve bali'deydim.Ben de izlenimlerimi kaleme döktüm.Ilgilenenler icin http://www.yaptik.biz/modules/articles/article.php?id=116

www.amsterdamda.com dedi ki...

Fotoğraflara bayıldık!
Elinize sağlık!